5 Aralık 2011 Pazartesi

Havuç Püresi


Malzemeler
1 Kg. Havuç
1/2 Adet Limon
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
250 Gr. Yoğurt
Tuz

Hazırlanışı
  • Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra tuzlu suda haşlanır.
  • İyice yumuşadıktan sonra tencereden alınır ve ezilerek püre haline getirilir.
  • Ardından içine bir çay bardağı zeytin yağı, ½ adet limonun suyu, 2 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt ilave edilerek karıstırılır.
  • Servis tabağına alınıp üzeri düzeltilir.
  • Soğuyunca üzeri kırmızı pul biber ve zeytinle süslenerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan