Malzemeler
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Erişte
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz, Kuru Nane Ve İsteğe Göre Baharat (Karabiber, Pulbiber, Kirmizibiber)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
devamı aşağıda ...
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Erişte
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz, Kuru Nane Ve İsteğe Göre Baharat (Karabiber, Pulbiber, Kirmizibiber)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Önce yesil mercimekleri haşlayalım tam kıvamına gelene kadar.
- Sonra erişteyi ilave edip erişte pişene kadar devamlı haşlıyalım.
- Suyunu çok çekerse su ekleyebilirsiniz.
- Başka bir tavada yağı kızdıralım içine salçayı ve baharatları ilave edelim.
- Salçalı sosu çorbayla karıştıralım ve servis yapalım sıcak sıcak.
- Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder