Malzemeler
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
- 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
- Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
- Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
- Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
- Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder