5 Aralık 2011 Pazartesi

Enginar Çorbası



Malzemeler
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
  • Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
  • Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
  • Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
  • Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan