Malzemeler
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Su bardağı su
1.5 Su bardağı yoğurt
1.5 Çorba kaşığı un
Nane, tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Geniç bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
- Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin.
- Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
- Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
- Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
- Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
- Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
- Tuz serpip ateşten alın.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder