5 Aralık 2011 Pazartesi

Ekşili Köfte Çorbası


Malzemeler
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Su bardağı su
1.5 Su bardağı yoğurt
1.5 Çorba kaşığı un
Nane, tuz, karabiber


Hazırlanışı
  • Pirinci yıkayıp süzün.
  • Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
  • Geniç bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
  • Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin.
  • Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
  • Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
  • Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
  • Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
  • Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
  • Tuz serpip ateşten alın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan