Malzemeler
Yarım koyun boynu
15 Su bardağı soğuk su (3 litre)
1 Adet küçük soğan
1 Adet küçük havuç
2 Kahve fincanı un
Yarım su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Etin pişme süresi : 2 saat
Yarım koyun boynu
15 Su bardağı soğuk su (3 litre)
1 Adet küçük soğan
1 Adet küçük havuç
2 Kahve fincanı un
Yarım su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Etin pişme süresi : 2 saat
Hazırlanışı
- Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine 15 su bardağı soğuk su(3 litre), 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup hızlı ateşte kaynatın.
- Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişinceye kadar orta ateşte 2 saat kaynatıp boynu bir tabağa çıkarın.
- Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, bu su tam 2 litre olmalıdır.
- Bu suyu tekrar ateşe koyun.
- Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin.
- Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin.
- Tabaktaki boyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin.
- 2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin.
- Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın.
- Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder