Malzemeler
Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
Yarım su bardağı su veya etsuyu
Yarım limon suyu
3 Litre su (parça eti pişirmek için)
1 Adet küçük havuç
1 Adet soğan
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
- Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın.
- İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin.
- İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin.
- Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın.
- Pişen etleri bir tabağa alın.
- Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın.
- 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin.
- Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın.
- Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin.
- 15 dakika ağır ateşte pişirin.
- Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
- Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin.
- Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder