5 Aralık 2011 Pazartesi

Düğün Çorbası I


Malzemeler
Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
Yarım su bardağı su veya etsuyu
Yarım limon suyu
3 Litre su (parça eti pişirmek için)
1 Adet küçük havuç
1 Adet soğan
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3 Çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı
  • Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın.
  • İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin.
  • İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin.
  • Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın.
  • Pişen etleri bir tabağa alın.
  • Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın.
  • 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin.
  • Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın.
  • Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin.
  • 15 dakika ağır ateşte pişirin.
  • Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
  • Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin.
  • Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan