5 Aralık 2011 Pazartesi

Domates Çorbası



Malzemeler
4 Adet olgun domates
5 Su bardağı su
Yarım su bardağı un
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen

Hazırlanışı
  • Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin.
  • Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun.
  • Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin.
  • Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
  • Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın.
  • Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın.
  • Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
  • NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan