Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
- Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin.
- Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
- Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
- Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
- Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
- Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
- Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
- Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
- Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
- Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
- Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder