5 Aralık 2011 Pazartesi

Çiroz Salatası


Malzemeler
12 Adet Çiroz Balığı
1 Bardak Sirke
2 Bağ Dereotu
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
16 Adet Siyah Zeytin

Hazırlanışı
  • Çirozları ateşte 3-4 dakika evire çevire pişirin.
  • Bir bezin üzerine yayın, üzerine şişe ile hafifçe vurarak ezin, kabuk ve kılçıklarını ayırın.
  • Sonra etlerini iyice didip bir kaba alın.
  • Bir bardak sirkeyi kaynatıp etlerin üzerine boca edin ve kabın üzerini kapatın.
  • Yarım saat sonra iyice sıkıp, sirkeden alın.
  • Sirkeyi döküp çirozu aynı kaba koyun.
  • Üzerine dereotu ve zeytinyağını koyup karıştırarak tabaklara alın ve zeytinle süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan