1 Adet orta boy turp
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
- Malzemeyi bir kapta karıştırın.
- Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
- üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
- En üste soya filizini yerleştirin.
- Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
- Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
- NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
- Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
- 1 Porsiyon 35 kaloridir.
0 yorum:
Yorum Gönder