5 Aralık 2011 Pazartesi

Çin Salatası


Malzemeler
1 Adet orta boy turp
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
  • Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
  • Malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
  • üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
  • En üste soya filizini yerleştirin.
  • Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
  • NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
  • Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
  • 1 Porsiyon 35 kaloridir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan