1 Su bardağı pirinç
100 gr mantar
Yarım çay bardağı bezelye
8 Adet salatalık turşusu
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır konservesi
1 Adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Hazırlanışı
- Pirinci ayıklayıp, yıkayarak sıcak su ve 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı ilavesi ile haşlayın.
- Daha sonra soğuk sudan geçirip, süzün.
- Bezelyeyi, mısır konservesini, haşlanmış ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ilave edin.
- İçine limonlu su ile haşladığınız mantarlatı ve salatalık turşularını katıp, iyice karıştırın.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta iyice çırpın.
- Salatanın üzerine gezdirip, karıştırın ve servis tabağına aktarın.
- Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder