Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
- Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
- Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
- 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
- Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
- Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
- Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
- Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder