Malzemeler
1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı un
1.5 Çorba kaşığı margarin
4 Su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı
- 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
- Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
- Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
- Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
- Et suyunu ekleyerek kaynatın.
- İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
- İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
- Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder