Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
3 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
7 bardak et suyu
1 çorba kaşığı kuru nanae
1 soğan
tuz,kırmızıbiber
Hazırlanışı
- Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
- Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
- Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
- Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
- Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
- Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
- Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder