5 Aralık 2011 Pazartesi

Bezelye Salatası


Malzemeler
400 gr pirinç (2 su bardağı)
400 gr taze iç bezelye
1 Demet maydanoz
1 Adet dolmalık biber
2 Çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı

Hazırlanışı
  • Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
  • Pirinç ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu su ile haşlayıon.
  • Soğuk suda yıkayıp süzdükten sonra salata servis tabağına koyun.
  • Maydanoz ve biberi ince ince kıyın.
  • Pirinç ve bezelyeye katıp karıştırın.
  • Tuz, sirke ve zeytinyağını çırparak karıştırın ve salatanın üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan