5 Aralık 2011 Pazartesi

Bamya Çorbası



Malzemeler
100 gr çiçek bamya
200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 kaşık biber salçası
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Limon

Hazırlanışı
  • Bamyaları iplerinden ayırmadan üzerinde olan tüycüklerden ve bıyıklarından kevgirde ovalayarak temizliyoruz.
  • Tencerede kaynayan suya salıyoruz ve yaklaşık 6-7 dakika haşlıyoruz.
  • Başka bir tencerede etlerimizi yağsız ve susuz olarak kavuruyoruz.
  • Kavrulan etlere sıvı yağı ve soğanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  • Kaynamış suyumuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz. Haşlanmış bamyalarımızı iplerinden çıkarıp kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.
  • Tuzunu ilave ediyoruz.
  • 20 ile 30 dakikada çorba hazır oluyor.
  • Servis esnasında limonu isteğe bağlı olarak ilave ediyoruz.
  • Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan