5 Aralık 2011 Pazartesi

Beyazpeynirli Enginar Salatası


Malzemeler
6 Adet Enginar
200 gr. Yağlı Beyazpeynir
75 gr. (3 çorba kaşığı)
2 Sap Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Limon
Yeterince Maydanoz, Dereotu, Nane, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
  • Enginarlar soyularak suya konur.
  • Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın.
  • Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp durulayın.
  • Bir kabın içine yağlı beyazpeyniri, taze kremayı koyup çırparak karıştırın.
  • Tuzunu ve biberini ekleyin.
  • İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin.
  • Durulanmış enginar göbeklerinin içini bu harçla doldurun.
  • Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
  • Servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan