6 Adet Enginar
200 gr. Yağlı Beyazpeynir
75 gr. (3 çorba kaşığı)
2 Sap Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Limon
Yeterince Maydanoz, Dereotu, Nane, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
- Enginarlar soyularak suya konur.
- Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın.
- Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp durulayın.
- Bir kabın içine yağlı beyazpeyniri, taze kremayı koyup çırparak karıştırın.
- Tuzunu ve biberini ekleyin.
- İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin.
- Durulanmış enginar göbeklerinin içini bu harçla doldurun.
- Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
- Servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.
0 yorum:
Yorum Gönder