100 gr haşlanmış dana dili
2 Adet kornişon turşu
50 gr haşlanmış taze fasulye
1 Adet salatalık
1 Adet göbek marul
Ballı sos için :
20 gram bal
20 gram hardal
1 Çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
3 Damla limon suyu
1 Diş sarımsak
Hazırlanışı
- Haşlanmış dana dilini, kornişon turşuları ve haşlanmış taze fasulyeleri ince uzun doğrayın.
- Salatayı da ince halkalar halinde doğrayın.
- Göbek marulu ortadan ikiye ayırın.
- İç kısmını birkaç yaprak kalacak şekilde çıkarın.
- Çıkardığınız kısımları iri iri doğrayın.
- Diğer malzemelerle karıştırın.
- Bu malzemeyi göbek marulun içine doldurun.
- Ballı sos için ; hardalı, 1 çorba kaşığı mayonezi, tuzu, karabiberi, 3 damla limon suyunu ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın.
- Hazırladığınız bu sosu salata malzemesinin üzerine gezdirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder