5 Aralık 2011 Pazartesi

Ballı Ve Hardallı Salata


Malzemeler
100 gr haşlanmış dana dili
2 Adet kornişon turşu
50 gr haşlanmış taze fasulye
1 Adet salatalık
1 Adet göbek marul
Ballı sos için :
20 gram bal
20 gram hardal
1 Çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
3 Damla limon suyu
1 Diş sarımsak

Hazırlanışı
  • Haşlanmış dana dilini, kornişon turşuları ve haşlanmış taze fasulyeleri ince uzun doğrayın.
  • Salatayı da ince halkalar halinde doğrayın.
  • Göbek marulu ortadan ikiye ayırın.
  • İç kısmını birkaç yaprak kalacak şekilde çıkarın.
  • Çıkardığınız kısımları iri iri doğrayın.
  • Diğer malzemelerle karıştırın.
  • Bu malzemeyi göbek marulun içine doldurun.
  • Ballı sos için ; hardalı, 1 çorba kaşığı mayonezi, tuzu, karabiberi, 3 damla limon suyunu ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız bu sosu salata malzemesinin üzerine gezdirip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan