5 Aralık 2011 Pazartesi

Avokadolu Deniz Mahsulleri Salatası

Malzemeler
2 Adet avokado
150 gr kalamar
10 Adet istiridye
10 Adet iç midye
150 gr beyaz balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Adet yeşil zeytin
2 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kalamarları haşlayın.
  • Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
  • Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
  • Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
  • Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
  • Servis yapacağınız zaman avokadoyu ilave edin.
  • Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan