2 Adet olgun avokado
Yarım limonun suyu
1 Çorba kaşığı mayonez
Tuz
10 Adet karides (arzuya göre)
Hazırlanışı
- Avokadoları ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Bir tatlı kaşığı yardımı ile avokadonun etli kısmını küçük bir kaba çıakrın ve çatalla ezin.
- Üzerine tuz, mayonez ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
- Bu karışımı tekrar avokado kabuklarının içine doldurun.
- Eğer avokado salatasını karidesli yapmak istiyorsanız, karidesleri hafif tuzlu suda haşlayın.
- Kabuklarını ayıklayın.
- Avokado salatasının üzerinde servis yapın.
- NOT : Avokadoları seçerken çok sert olmamalarına dikkat edin.
- Eğer sertse kağıda sararak birkaç gün yumuşamalarını bekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder