Malzemeler
200 gr semizotu
2-3 Dal nane
2 Dal sarımsak
2 Adet taze soğan
1-2 Dal dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Süslemek için :
Kızarmış tost ekmeği
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Çeviz içi
devamı aşağıda ...
200 gr semizotu
2-3 Dal nane
2 Dal sarımsak
2 Adet taze soğan
1-2 Dal dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Süslemek için :
Kızarmış tost ekmeği
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Çeviz içi
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Semizotunu ve diğer sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
- Semizotunu 1 santim aralıklarla doğrayın.
- Sarımsakları, taze soğanı, dereotunu ve naneyi küçük küçük doğrayıp, semizotuna ilave edin.
- Ayrı bir yerde yoğurdu, tuzu, zeytinyağını ve kuru naneyi karıştırıp, çırpın.
- Bu yoğurtlu karışımı semizotunun ve diğer sebzelerin bulunduğu kaba aktarıp, karıştırın.
- Üzerine küp şeklinde doğranmış ve sıvıyağda kızartılmış toz ekmeği, kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin ve kıyılmış ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.
Hazırlanışı
- Semizotunu ve diğer sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
- Semizotunu 1 santim aralıklarla doğrayın.
- Sarımsakları, taze soğanı, dereotunu ve naneyi küçük küçük doğrayıp, semizotuna ilave edin.
- Ayrı bir yerde yoğurdu, tuzu, zeytinyağını ve kuru naneyi karıştırıp, çırpın.
- Bu yoğurtlu karışımı semizotunun ve diğer sebzelerin bulunduğu kaba aktarıp, karıştırın.
- Üzerine küp şeklinde doğranmış ve sıvıyağda kızartılmış toz ekmeği, kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin ve kıyılmış ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder