4 Şubat 2012 Cumartesi

Semizotu Salatası III

Malzemeler
200 gr semizotu
2-3 Dal nane
2 Dal sarımsak
2 Adet taze soğan
1-2 Dal dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Süslemek için :
Kızarmış tost ekmeği
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Çeviz içi
devamı aşağıda ...


Hazırlanışı
  • Semizotunu ve diğer sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
  • Semizotunu 1 santim aralıklarla doğrayın.
  • Sarımsakları, taze soğanı, dereotunu ve naneyi küçük küçük doğrayıp, semizotuna ilave edin.
  • Ayrı bir yerde yoğurdu, tuzu, zeytinyağını ve kuru naneyi karıştırıp, çırpın.
  • Bu yoğurtlu karışımı semizotunun ve diğer sebzelerin bulunduğu kaba aktarıp, karıştırın.
  • Üzerine küp şeklinde doğranmış ve sıvıyağda kızartılmış toz ekmeği, kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin ve kıyılmış ceviz içi ile süsleyerek servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan