4 Şubat 2012 Cumartesi

Sebzeli Mevsim Salata

Malzemeler
4 Adet ince kabak
1 Adet patlıcan
3 Adet çarliston biber
2 Adet domates
2 Adet salatalık
1 Kahve fincanı zeyinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr mantar
5-6 Adet kıvırcık yaprağı
1 Kase doğranmış dil peyniri
1 Kase siyah zeytin
Sos için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Kahve fincanı beyaz sirke
1 Çay kaşığı tozşeker
2 Diş sarımsak
Tuz
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyip, tuzlu suda bekleterek acısını çıkarın.
  • Kabakların kabuğunu kakzıyıp, tereyağında sote edin.
  • Hazırladığınız patlıcan ve kabakları az yağda iki taraflı kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
  • Biberleri ayıklayıp, dörde kesin.
  • Kızarttıktan sonra ince kabuklarını soyun.
  • Patlıcan ve kabak dilimlerini cam salata kasesinin dibine döşeyin.
  • Üzerine sırasıyla kıvırcık yaprakları, peynir, çekirdekleri çıkarılmış zeytin, mantar ve halka halka dilimlenmiş salatalıkları dizerek yerleştirin.
  • Son olarak domates dilimlerini dekoratif şekilde dizip, taze nane ile süsleyin.
  • Sos için gerekli olan zeytinyağı, sirke, tozşeker, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
  • 25-30 dakika kadar buzdolabında bekletip, servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan