Malzemeler
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
devamı aşağıda ...
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Mantarları dörde kesin.
- Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin.
- 1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın.
- Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün.
- Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.
- Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
- Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
- Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
- Hepsini bir kasede birleştirin.
- İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın.
- Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin.
- Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin.
- Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın.
- Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin.
- Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın.
Hazırlanışı
- Mantarları dörde kesin.
- Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin.
- 1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın.
- Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün.
- Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.
- Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
- Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
- Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
- Hepsini bir kasede birleştirin.
- İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın.
- Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin.
- Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin.
- Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın.
- Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin.
- Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder