4 Şubat 2012 Cumartesi

Püreli Mantar Salatası

Malzemeler
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
devamı aşağıda ...



Hazırlanışı
  • Mantarları dörde kesin.
  • Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin.
  • 1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın.
  • Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün.
  • Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.
  • Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
  • Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
  • Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Hepsini bir kasede birleştirin.
  • İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın.
  • Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin.
  • Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin.
  • Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın.
  • Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin.
  • Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan