Malzemeler
3 su bardağı pirinç
yarım demet ince doğranmış dere otu
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon
8 adet kornişon salatalık turşusu
varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
4 adet yeşil soğan
tuz,
yarım su bardağı sıvı yağ
devamı aşağıda ...
3 su bardağı pirinç
yarım demet ince doğranmış dere otu
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon
8 adet kornişon salatalık turşusu
varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
4 adet yeşil soğan
tuz,
yarım su bardağı sıvı yağ
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür.
- Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur.(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
- 3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte (fokurdayıncaya dek)sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
- Pilavı demlenmeye bırakmalayız.
- Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız.
- Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır.
- Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır…
Hazırlanışı
- Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür.
- Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur.(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
- 3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte (fokurdayıncaya dek)sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
- Pilavı demlenmeye bırakmalayız.
- Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız.
- Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır.
- Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır…
0 yorum:
Yorum Gönder