4 Şubat 2012 Cumartesi

Pirinç Salatası



Malzemeler
3 su bardağı pirinç
yarım demet ince doğranmış dere otu
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon
8 adet kornişon salatalık turşusu
varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
4 adet yeşil soğan
tuz,
yarım su bardağı sıvı yağ

devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür.
  • Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur.(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
  • 3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte (fokurdayıncaya dek)sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
  • Pilavı demlenmeye bırakmalayız.
  • Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız.
  • Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır.
  • Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır…


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan