Malzemeler
1.5 Su bardağı nohut
50 gr tarhun otu
Tuz, karabiber
2 Adet taze soğan
15-20 Adet yeşil zeytin
Yarım fincan sirke
1 Fincan zeytinyağı
3-4 Sap taze nane
1 Adet domates
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Nohudu akşamdan ıslatın (kolay pişmesi için ıslatma suyuna bir çay kaşığı karbonat ekleyin).
- Ertesi gün suyunu süzüp, nohutları yıkayın.
- Çelik veya düdüklü bir tencerede nohutları yumuşayana dek haşlayıp, ateşten alın.
- Nohutları delikli kepçe ile bir kaba aktarın.
- Taze soğanı tarhun otunu ve nane yapraklarını ince ince doğrayın.
- Çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri, sirkeyi, küp küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hazırlanışı
- Nohudu akşamdan ıslatın (kolay pişmesi için ıslatma suyuna bir çay kaşığı karbonat ekleyin).
- Ertesi gün suyunu süzüp, nohutları yıkayın.
- Çelik veya düdüklü bir tencerede nohutları yumuşayana dek haşlayıp, ateşten alın.
- Nohutları delikli kepçe ile bir kaba aktarın.
- Taze soğanı tarhun otunu ve nane yapraklarını ince ince doğrayın.
- Çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri, sirkeyi, küp küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder