4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Haşlama


Malzemeler
6 Adet kuzu incik
2 Adet soğan
3 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun.
  • Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın.
  • Başka bir tencerede margarini eritin.
  • İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun.
  • Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın.
  • Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin.
  • Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
  • Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin.
  • Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın.
  • Patatesler yumuşadığında servis yapın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan