4 Şubat 2012 Cumartesi

Fajita


Malzemeler
500 Gr. Dana Biftek
2 Adet Renkli Dolmalık Biber (Sarı, Yeşil)
1 İki Adet Etli Kırmızıbiber
2 Adet Orta Boy Soğan
Maydanoz
Taze Soğan
Sıvıyağ
3 Diş Sarımsak (Ya Da Sarımsak Tozu)
Kırmızı Pul Biber
Kekik
Tortilla Ya Da Lavaş Ekmeği
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Aldığınız dana biftekleri kasapta incelttirin.
  • İncelttirdiğiniz biftekleri julyen usulü yani 1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
  • Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin.
  • Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.
  • Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atıın.
  • İyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.
  • Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Fajitayı servis tabaklarına bölüştürün.
  • Taze soğanı ve maydanozu üzerine serpin.
  • Tortillaları veya lavaşı ısıtın. İsteğe göre salsa sosu ile de servis yapabilirsiniz.. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan