Malzemeler
500 Gr. Dana Biftek
2 Adet Renkli Dolmalık Biber (Sarı, Yeşil)
1 İki Adet Etli Kırmızıbiber
2 Adet Orta Boy Soğan
Maydanoz
Taze Soğan
Sıvıyağ
3 Diş Sarımsak (Ya Da Sarımsak Tozu)
Kırmızı Pul Biber
Kekik
Tortilla Ya Da Lavaş Ekmeği
devamı aşağıda ...
500 Gr. Dana Biftek
2 Adet Renkli Dolmalık Biber (Sarı, Yeşil)
1 İki Adet Etli Kırmızıbiber
2 Adet Orta Boy Soğan
Maydanoz
Taze Soğan
Sıvıyağ
3 Diş Sarımsak (Ya Da Sarımsak Tozu)
Kırmızı Pul Biber
Kekik
Tortilla Ya Da Lavaş Ekmeği
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Aldığınız dana biftekleri kasapta incelttirin.
- İncelttirdiğiniz biftekleri julyen usulü yani 1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
- Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.
- Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atıın.
- İyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.
- Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
- Fajitayı servis tabaklarına bölüştürün.
- Taze soğanı ve maydanozu üzerine serpin.
- Tortillaları veya lavaşı ısıtın. İsteğe göre salsa sosu ile de servis yapabilirsiniz..
0 yorum:
Yorum Gönder