5 Aralık 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye)


Malzemeler
1 Su bardağı nohut
2 Su bardağı pirinç
8-10 Su bardağı et suyu
3 Su bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz
NOT : Nohudu akşamdan ıslatın.

Hazırlanışı
  • 8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayın.
  • Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayın.
  • Nohutları ilave edip pişirin.
  • Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpın.
  • Kısık ateşte karıştırarak ılıtın.
  • Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltın.
  • Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan