Malzemeler
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı margarin
1 Kahve fincanı un
2 Su bardağı etsuyu
2 Su bardağı süt
Bir tutam hindistancevizi
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kruton ekmek
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı margarin
1 Kahve fincanı un
2 Su bardağı etsuyu
2 Su bardağı süt
Bir tutam hindistancevizi
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kruton ekmek
Hazırlanışı
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp eritilmiş margarinde kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca ateşi kısın ve unu ekleyip, karıştırın.
- Önce etsuyu daha sonra sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
- Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini çorbaya ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
- Hindistancevizi, tuz ve karabiber serpin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarmış ekmek parçalarıyla(kruton ekmek)süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder