5 Aralık 2011 Pazartesi

Peynirli Soğan Çorbası

Malzemeler
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı margarin
1 Kahve fincanı un
2 Su bardağı etsuyu
2 Su bardağı süt
Bir tutam hindistancevizi
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kruton ekmek

Hazırlanışı
  • Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp eritilmiş margarinde kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca ateşi kısın ve unu ekleyip, karıştırın.
  • Önce etsuyu daha sonra sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini çorbaya ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
  • Hindistancevizi, tuz ve karabiber serpin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve kızarmış ekmek parçalarıyla(kruton ekmek)süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan