Yarım paket dilediğiniz biçimde makarna
1 Su bardağı mayonez
1 Su bardağı yoğrut
3 Diş sarmısak
8 Adet küçük salatalık turşusu
5 Sosis
2 Havuç
1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Demet maydanoz
Yarım demet dereotu
100 Gram yeşil zeytin
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Makarnayı fazla yumuşatmadan 8 dakika kadar haşlayalım.
- Süzelim ve bir kaba alalım.
- Sarmısakları dövüp yoğurda katalım, iyice karıştıralım.
- Buna mayonezi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Bu sosu makarnanın üzerine dökelim.
- Hepsini birlikte karıştıralım.
- Haşlanıp, kabuğu soyulmuş sosisleri, salatalık turşularını ve kabuklarını soyduğumuz havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
- Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyalım.
- bunların hepsini soslu makarna içine katalım.
- Bir su bardağı bezelyeyi çekirdeklerini çıkarttığımız yeşil zeytinleri, tuzu, ayçiçek yağı ve karabiberi ekleyerek hepsini harmanlayalım.
- Küçük marul yaprakları, salatalık ve domates dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder