5 Aralık 2011 Pazartesi

Kereviz Salatası


Malzemeler
1 Adet Yaprak Kereviz
100 gr. Tulum Peynir
100 gr. Dövülmüş Ceviziçi
1 Fincan Pastorize Süt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
  • Kerevizin yeşil kart yapraklarını atıp, kalanları iyice yıkayıp kurulayın.
  • Kerevizleri küçük bir biçimde doğrayın.
  • Dövülmüş ceviziçini üstüne dökerek karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.
  • Derin bir kapta tulum peyniri pastorize sütle karıştırıp, çatalla ezin.
  • Karabiber, zeytinyağı ve sirke ile yaptığınız peynir ezmesini karıştırın.
  • Tuz ekleyiniz.
  • Servis yapılmadan önce, salatayı buzdolabından çıkarıp peynirli karışımla birlikte karıştırınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan