Malzemeler
4 su bardağı su
500 gram karides
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan,1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 su bardağı su
500 gram karides
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan,1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
- Dört su bardağı suyu kaynatalım.
- İyice kaynayınca,içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika kadar haşlayalım.
- Soğunca kabuklarını ayıklayalım.
- Tuz ve yağla karidesleri harmanlayalım.
- soğan,hardal,yoğurt,sirke,salça ve maydanozu karıştıralım.
- Haşladığımız karideslerin yanında bu sosu servise sunalım.
0 yorum:
Yorum Gönder