5 Aralık 2011 Pazartesi

Havuç Çorbası


Malzemeler
6 Su bardağı etsuyu
3 Adet büyük boy havuç
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı su
2 Su bardağı süt
Yeterince tuz

Hazırlanışı
  • Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün.
  • Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.
  • Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
  • Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırıkın.
  • 1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun.
  • Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.
  • Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.
  • Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan