5 Aralık 2011 Pazartesi

Fındıklı Kabak Salatası


 
Malzemeler
3 Adet kabak
3 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı mayonez
1 Su bardağı iri çekilmiş fındık 2-3 Çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 Dal dereotu
Tuz

Hazırlanışı
  • Kabakları temizleyip rendeleyin.
  • Teflon tavada sıvıyağını kızdırıp kabakları ilave edin, suyunu çekene dek rengini sarartmadan kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurun.
  • Ateşten alıp soğuması için bekletin.
  • Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, tuz ve iri çekilmiş fındığı karıştırın.
  • Kabak iyice soğuyunca yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp dereotu dalları ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan