3 Adet kabak
3 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı mayonez
1 Su bardağı iri çekilmiş fındık 2-3 Çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 Dal dereotu
Tuz
Hazırlanışı
- Kabakları temizleyip rendeleyin.
- Teflon tavada sıvıyağını kızdırıp kabakları ilave edin, suyunu çekene dek rengini sarartmadan kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurun.
- Ateşten alıp soğuması için bekletin.
- Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, tuz ve iri çekilmiş fındığı karıştırın.
- Kabak iyice soğuyunca yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alıp dereotu dalları ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder