5 Aralık 2011 Pazartesi

Fasulye Piyazı


Malzemeler
250 gr kuru fasulye
1 Su bardağı sirke
2 Adet dolma biber
1 Adet büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Adet büyük boy domates
3 Adet haşlanmış yumurta
1 Demet kalınca kıyılmış maydanoz
1 Kahve fincanından biraz az sirke
24 Adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

Hazırlanışı
  • Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine çıkacak kadar su koyup ıslatın.
  • Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte 2.5-3 saat pişirip ateşten alın.
  • Sertleşmemesi için kapağını açarak kendi suyunda ılıtın.
  • Sonra süzgece döküp suyunu süzün.
  • Yine aynı tencereye koyup, üzerine 1 su bardağı sirke ilave edip kapağını kapatarak 2 saat bekletin.
  • Biberleri temizleyip boyuna dörde kesip, kibrit çöpü gibi doğrayın.
  • Piyazlık doğradığınız soğanla birlikte tuzun yarısını ile ovup tel bir süzgece döküp, yıkayın ve sıkarak bir kaba çıkartın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup boyuna 6 dilime ayırın.
  • Yumurtaları 8 dakika haşladıktan sonra soyup, boyuna dörder dilime bölün.
  • Fasulyeyi süzdürüp üzerine kalınca kıyılmış maydanozu, soğanlı biberi, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak tabaklara dökün.
  • Üzerlerine ve kenarlarına domatesleri, zeytinleri ve dilimlenmiş yumurtaları dizip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan