250 gr kuru fasulye
1 Su bardağı sirke
2 Adet dolma biber
1 Adet büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Adet büyük boy domates
3 Adet haşlanmış yumurta
1 Demet kalınca kıyılmış maydanoz
1 Kahve fincanından biraz az sirke
24 Adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
Hazırlanışı
- Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine çıkacak kadar su koyup ıslatın.
- Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte 2.5-3 saat pişirip ateşten alın.
- Sertleşmemesi için kapağını açarak kendi suyunda ılıtın.
- Sonra süzgece döküp suyunu süzün.
- Yine aynı tencereye koyup, üzerine 1 su bardağı sirke ilave edip kapağını kapatarak 2 saat bekletin.
- Biberleri temizleyip boyuna dörde kesip, kibrit çöpü gibi doğrayın.
- Piyazlık doğradığınız soğanla birlikte tuzun yarısını ile ovup tel bir süzgece döküp, yıkayın ve sıkarak bir kaba çıkartın.
- Domateslerin kabuklarını soyup boyuna 6 dilime ayırın.
- Yumurtaları 8 dakika haşladıktan sonra soyup, boyuna dörder dilime bölün.
- Fasulyeyi süzdürüp üzerine kalınca kıyılmış maydanozu, soğanlı biberi, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak tabaklara dökün.
- Üzerlerine ve kenarlarına domatesleri, zeytinleri ve dilimlenmiş yumurtaları dizip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder