5 Aralık 2011 Pazartesi

Bulgur Köftesi


Malzemeler
1,5 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Un
1 Tane Yumurta
1 Kase Yoğurt
1-2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz, Kırmızı Pul Biber Ve Nane

Hazırlanışı
  • Bir kabın içinde ince bulguru kaynamış su ile karıştırınız ve üstünü örterek kabarması için 15 dakika dinlendiriniz.
  • Kabaran bulgurun üstüne yumurtayı, tuzu, kimyonu ve unu ilave edip yoğurunuz(elinizi ıslatıp yoğurunuz).
  • Bulgur kıvamını alıp birbirini tutunca misket büyüklüğünde köfteler yapınız.
  • Bir tencerenin yarısı kadar su koyup kaynatınız.
  • Kaynayan suyun içine köfteleri atınız.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra köfteleri servis tabağına alınız.
  • Ezilmiş sarımsakları yoğurda ilave edip çırpınız ve köftelerin üzerine kaşık yardımı ile gezdiriniz.
  • Bir tavada sıvı yağı kırmızı pul biberle ateşte kızdırarak yoğurdun üzerine dökünüz.
  • Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan