Malzemeler
1,5 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Un
1 Tane Yumurta
1 Kase Yoğurt
1-2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz, Kırmızı Pul Biber Ve Nane
1,5 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Un
1 Tane Yumurta
1 Kase Yoğurt
1-2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz, Kırmızı Pul Biber Ve Nane
Hazırlanışı
- Bir kabın içinde ince bulguru kaynamış su ile karıştırınız ve üstünü örterek kabarması için 15 dakika dinlendiriniz.
- Kabaran bulgurun üstüne yumurtayı, tuzu, kimyonu ve unu ilave edip yoğurunuz(elinizi ıslatıp yoğurunuz).
- Bulgur kıvamını alıp birbirini tutunca misket büyüklüğünde köfteler yapınız.
- Bir tencerenin yarısı kadar su koyup kaynatınız.
- Kaynayan suyun içine köfteleri atınız.
- 10 dakika kaynattıktan sonra köfteleri servis tabağına alınız.
- Ezilmiş sarımsakları yoğurda ilave edip çırpınız ve köftelerin üzerine kaşık yardımı ile gezdiriniz.
- Bir tavada sıvı yağı kırmızı pul biberle ateşte kızdırarak yoğurdun üzerine dökünüz.
- Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder