5 Aralık 2011 Pazartesi

Börülce Salatası II

  
Malzemeler
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz

Hazırlanışı
  • Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
  • 1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
  • Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
  • Bir tutam tuz ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
  • İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
  • Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
  • Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
  • Zeytinyağını da ekleyin.
  • Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
  • İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
  • Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan