Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Hazırlanışı
- Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
- 1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
- Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
- Bir tutam tuz ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
- İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
- Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
- Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
- Zeytinyağını da ekleyin.
- Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
- İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
- Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder