5 Aralık 2011 Pazartesi

Karışık Salata II


Malzemeler
1 Demet pancar
1 Kabak
150 Gram mantar
150 Gram börülce
Süslemek için : Maydanoz
Pancar sosu için;
Yarım su bardağı sirke
Yarım su bardağ ı kırmızı şarap
5 Diş sarmısak
Kabak Sosu için;
1 Fincan ayçiçek yağı
Yarım fincen limon suyu
Yarım fincan hardal
Mantar Sosu;
1 Fincan soya sosu
Yarım fincan kırmızı şarap
Börülce sosu için;
Yarım fincan ayçiçek yağı
Yarım fincan limon suyu
Yarım fincan soya sosu

Hazırlanışı
  • Bir demet pancarı düdüklü tencerede haşlayalım ve dilimler halinde keselim.
  • Sirke, kırmızı şarap ve sarmısaktan oluşan sosta bir-iki gün bekletelim.
  • Bir adet kabağı kaynar suda 10 dakika bekletip çıkartalım.
  • Dilimler halinde keserek bir fincan yağ, yarım fincan limon suyu ve yarım fincan hardaldan oluşan sosda 1 saat bekeltelim.
  • Mantarları dilimleyelim.
  • Bir fincan soya sosu ve yarım fincan şaraptan oluşan sos içinde bir gün bekletelim.
  • 150 gram börülceyi düdüklü tencerede haşlayalım.
  • Yarım fincan yağ, limon suyu ve yarım fincan soya sosundan oluşan sosta birkaç saat bekletelim.
  • Çeşitli soslarda beklettiğimiz pancar, kabak, mantar ve börülcenin hepsini bir tabağa koyup karıştıralım.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan