1 Demet pancar
1 Kabak
150 Gram mantar
150 Gram börülce
Süslemek için : Maydanoz
Pancar sosu için;
Yarım su bardağı sirke
Yarım su bardağ ı kırmızı şarap
5 Diş sarmısak
Kabak Sosu için;
1 Fincan ayçiçek yağı
Yarım fincen limon suyu
Yarım fincan hardal
Mantar Sosu;
1 Fincan soya sosu
Yarım fincan kırmızı şarap
Börülce sosu için;
Yarım fincan ayçiçek yağı
Yarım fincan limon suyu
Yarım fincan soya sosu
Hazırlanışı
- Bir demet pancarı düdüklü tencerede haşlayalım ve dilimler halinde keselim.
- Sirke, kırmızı şarap ve sarmısaktan oluşan sosta bir-iki gün bekletelim.
- Bir adet kabağı kaynar suda 10 dakika bekletip çıkartalım.
- Dilimler halinde keserek bir fincan yağ, yarım fincan limon suyu ve yarım fincan hardaldan oluşan sosda 1 saat bekeltelim.
- Mantarları dilimleyelim.
- Bir fincan soya sosu ve yarım fincan şaraptan oluşan sos içinde bir gün bekletelim.
- 150 gram börülceyi düdüklü tencerede haşlayalım.
- Yarım fincan yağ, limon suyu ve yarım fincan soya sosundan oluşan sosta birkaç saat bekletelim.
- Çeşitli soslarda beklettiğimiz pancar, kabak, mantar ve börülcenin hepsini bir tabağa koyup karıştıralım.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder