5 Aralık 2011 Pazartesi

Hamurlu Gerdan Çorbası



Malzemeler
1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Süslemek için : Nane yaprakları

Hazırlanışı
  • Gerdanı suda haşlayın.
  • Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
  • Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
  • Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
  • Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
  • Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan